vineri, 17 aprilie 2015

Buchet de Lux cu Hortensia

O prezență des întâlnită in grădinile si parcurile de pe întreg mapamondul, îndrăgita Hortensia (Hydrangea Hortensis) este o plantă perenă decorativă ce a fost descoperită pentru prima oara în îndepărtata Japonie; dar care se găsea inclusiv în America de Nord (continent in care au fost scoase la iveala fosile ale acestei flori vechi de peste 70 milioane de ani.).  În ziua de astăzi planta are o răspândire mult mai mare pe întreg globul și cuprinde aproximativ 70-75 de specii.
 Mai aproape de noi, această splendidă și elegantă floare mai poate fi admirată și în buchetele rafinate pe care florăria noastră online le crează pentru a încânta privirile doamnelor și domnișoarelor din București. 
 Numele științific al hortensiei, hydrangea, provine din cuvintele grecești "hydro" , însemnând "apă" , si "angos" , adică vas sau ulcior. Traducerea liberă a denumirii grecești ar putea fi "butoiaș cu apă ", sugerând lăcomia hortensiei față de apă.  Cuvântul în sine: hortensie, este un cuvânt de origine latină, având semnificația de "grădină". În unele culturi este denumită floarea celor patru anotimpuri, posibil și datorită climei care le permite sa rămână înflorite o perioadă mai îndelungată de timp. În România florile pot înflori de la începutul-mijlocul primăverii până toamna târziu.
 În China, conform tradiției Feng Shui , hortensia este asociată cu iluminarea. Se spune că cineva care observă sau contemplă îndelung această floare , își poate pierde sinele în frumusețea abundentă a petalelor ei , pierzându-se astfel în propriile sale gânduri , lucru ce duce către o gândire înaltă și , în cele din urmă , către iluminare.
Rămâne o plantă foarte apreciată datorită florilor sale mari și viu colorate și perioadei mari de înflorire - de la începutul verii pâna toamna târziu. Simbolistica descrie hortensia ca reprezentanta dragostei, recunoștiinței și sincerității în iubire. Se mai consideră că hortensia este floarea care se daruieste cu prilejul celei de-a patra aniversari a casatoriei.
Fie ca este un eveniment special sau doar impulsul de moment prin care dorești să surprinzi plăcut o persoana dragă, florăria online Trimite Flori La București este alături de tine în creerea și dăruirea buchetului perfect de flori. Noi livram arta si frumosul la ușa ei!